Rólam

 

2004 óta angol nyelvet tanítok a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. Mivel tanítónői végzettségem van, az első éveimet angol nyelvtanulással és a nyelvtanítás elsajátításával töltöttem a tanórák és az órai készülés mellett.

 

Ebben az időszakban is foglalkoztam az iskolai angol nyelvű színjátszással, továbbá az angolszász kultúrára irányuló foglalkozásokat is indítottunk kolléganőmmel a tanulóink körében.

 

Az angol nyelvtanítást segítő technológiai újdonságokat mindig is nagy érdeklődéssel figyeltem. Első lépéseim az IKT eszközök tanórai alkalmazását illetően 2010 köré tehetők, amikor is az iskolában elérhetővé váltak a projektorok, laptopok, valamint az interaktív táblás szofverek. Ekkor indítottam első blogomat is, amely által különböző játékokkal, feladatokkal igyekeztem ösztönözni a tanulókat az iskolán kívüli angol  nyelvtanulásra. 

 

 

A színjátszással komolyabban 2013-tól  kezdtem foglalkozni, és nagyon szép eredményeket értünk el a tanulókkal.

 

2014 – A Sherlock Holmes: The Red Headed League című előadással a csoport Speciális különdíjat nyert a  II. kerületi Máriaremete Ökumenikus Általános Iskola által Budapesten megszervezett Angol fesztiválon, valamint 3. helyezést érhettük el az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén a  magyar anyanyelvű, de idegen nyelven színjátszók kategóriában.

 

2014 – A Crazy Story című előadással 2. helyezést értünk el  az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén a magyar anyanyelvű, de idegen nyelven színjátszók kategóriájában, és 1. helyezést a Bácskossuthfalván  megrendezett I. Színjátszó Találkozón.

 

2015 – a Pán Péter című előadással 1. helyezéssel tért haza a csoport az Általános Iskolások Művészeti  Vetélkedőjéről a felsős színjátszók kategóriájában, és 2. helyezéssel zárult az Bácskossuthfalván megrendezett II. Színjátszó Találkozó. Ez utóbbi megmérettetésről a Hook kapitányt alakító tanuló a legjobb színésznek járó díjat is elhozta.

 

 

 

Szervezés, tervezés, együttműködés, csapatmunka és rengeteg játék, ötlet jellemezte a 2013 és 2016 között megrendezett téli és nyári táborainkat. 

 

 

2017-től újra a digitális  oktatás állt az érdeklődésem központjában, köszönhetően a nagyobb alkotói szabadságnak,  a nagyobb mozgástérnek és jobb iskolai infrastrktúrának, amelyet az új iskolai vezetés biztosított. 

 

Az igazi nagy áttörést a digitális és projektoktatás terén az eTwinning jelentette számomra, hiszen sok jó ötletet, alkalmazást és módszert itt tanultam meg. Négy Európai Minősített eTwinning Projekt címet és egy Európai Nyelvi Díjat is magaménak tudhatok.  2019-ben részt vettünk a Digitális Témahéten a Leonardo da Vinci nyomdokaiban projekttel, melynek én voltam a koordinátora, és amellyel elnyertük a Legaktívabb Külhoni Magyar Intézmény díjainak egyikét. 

 

 

 

Az Európai Kódolás Hete program egyik vezető tanára vagyok (leading techer), több eseménnyel is hozzájárultam a 2018-as és 2019-es Európai Kódolás Hetéhez és több munkatársammal együtt részt vettünk az Ice-breaker MOOC és Deep Dive MOOC online kurzuson. A Storytelling, Yoga and Coding címet viselő blogbejegyzésemet az Europe Code Week honlapján is megjelentették. A 2019-es tanévben két Meet and Code rendezvényt is sikerült megvalósítanom kollégáim segítségével. 

 

 

Személyes sikereket is hozott a 2019-es év, hiszen bemutathattam a munkámat mint jó gyakorlatot a Modern Iskola által szervezett Magyarból Jeles 2.0 műhelykonferencián, továbbá elnyertem a Digitális Pedagógus díjat óraterv kategóriában a Tempus Közalapítvány által meghírdetett Digitális Módszertár pályázatán. 

Tudástár

 

 

Hi! I'm Natalia!

Welcome to NatiEnglish where you'll find fun and engaging learning activities and ideas to encourage young English language learners in the 21st Century.

SOCIAL

Powered by CouchCMS