Kódolás Scottie-val

A Coding with Scottie Go! nemzetközi eTwinning projekt célja, hogy a kisgyerekek megismerkedjenek a programozással a Scottie Go! társasjátékok segítségével. A projekt arra is választ keres, hogyan lehet a társasjátékot alkalmazni a különböző tanórákon, hogyan lehet beépíteni a tantervbe, mennyire hatékonyan fejleszti a tanulók problémamegoldó gondolkodását, az együttműködést és kommunikációs készségeiket. A résztvevők többsége anyanyelven, mi pedig angolórán és angol nyelven tartott szakkörökön dolgozunk Scottie-val.

 

 

Találkozás a kis űrlénnyel és Scottie világának megalkotása

 

A játék Scottie kalandos Földre szállásának történetével indul és ehhez készítettem egy digitális könyvet Storyjumper alkalmazással . A történetmondás során a következő szavakat sajátíthatták el a gyerekek: space, alien, spaceship, Earth, computer, help.

 

Book titled 'Scottie's Earth Adventure'
Read this book made on StoryJumper
   

Miután megismerkedtek Scottie-val, azt a feladatot kapták, hogy elképzeljék és megalkossák Scottie világát. Milyen a táj, hogy néznek ki az állatok, a növények és a lakók Scottie bolygóján? Ezt a feladatot a projektben résztvevő partneriskolákkal együtt valósítottuk meg úgy, hogy a lengyel diákok határozták meg a növényeket, az állatokat és a tájat, a lakók külsejéről pedig mi döntöttünk.

 

 

 

A játék

 

Különböző küldetések várják Scottie-t a játékban és a játékosok feladata, hogy segítsenek a kis űrlénynek teljesíteni azokat. Karton elemekkel írják meg az  utasítást Scottie-nak és beolvassák azt a társasjátékhoz kapcsolódó alkalmazás segítségével.  A sikeres beolvasás után Scottie végrehajtja az utasításokat, a játékosok pedig ellenőrizhetik, hogy helyesen oldották-e meg a feladatot. A játék során a tanulók párban vagy hármas csoportban dolgoznak és a munkát felosztják egymás között. Először a táblán dolgoznak, felhelyezik az adott feladathoz a Scottie- bábut,  a pipával jelölt mezőt és a többi kiegészítőt, majd az elemekből kirakják az utasítást.

A következő szavakat sajátítják el: start, step, turn, left, right, valamint gyakorolják a számolást és a koordináták leolvasását (például A 5, C 8).

 

 

Scottie Go! Szótár

 

Scottie Go! Basic:

 

Scottie Go! Edu változathoz:

 


   

 Fedezd fel a bolygónkat Scottie-val

 

Amikor Scottie űrhajója megsérült az űrben, a robbanás következtében az űrhajó darabjai a Földre zuhantak és szétszóródtak a földrészeken. A keresés során Scottie és segítői felfedezik a földrészeket, megnézik, milyen érdekes helyek találhatóak ott, milyen állatok és növények élnek a Föld ezen részén.

 

A feladatlap letöltéshez kattints a képre.

 

 

 

 

Kreatív sarok:

 

Scottie képkirakó játék

 

 

 

 

Borítókép: Designed by Freepik

Kódolás kisgyermekkorban


PREVIOUS

Mi az a Mystery Hangout?


NEXT
Back

Hi! I'm Natalia!

Welcome to NatiEnglish where you'll find fun and engaging learning activities and ideas to encourage young English language learners in the 21st Century.

SOCIAL