Mi az a Mystery Hangout?

A Mystery Hangout olyan közösségi játék, amelyet két diákcsoport játszik  Google Hangouton vagy Skype-on keresztül. A játék célja, hogy igen / nem kérdésekkel elsőként kitalálja, hol van a másik csoport . Kiváló bevezető tevékenység nemzetközi projektekben (például eTwinning projektek). A játékhoz sok előkészületre van szüksége, ha először játszák, különösen a fiatalabb diákokkal, mivel tanulniuk kell a kontinenseket, az óceánokat, számos országot, a tengereket, a tájegységeket angolul, a térképolvasást és az igen / nem kérdéseket. Azt is gyakorolniuk kell, hogy figyeljenek a kapott válaszokra, szűkítsék az eredményeket, következtetéseket vonjanak le és együttműködjenek egymással.

 A Mystery Hangout egy nagyon jó példája a CLIL - Tartalomalapú nyelvoktatás módszerének és az egyik legeredményeseb eszköz, amivel valaha dolgoztam. 

 

 

Quizlet-en készítettem digitális szókártya-csomagokat, amivel a diákok az iskolában is (Quizlet Live) és otthon is tanulhatták a kontinenseket és országokat angol nyelven. Az alábbi nyomtatvánnyal pedig a kérdés-választ gyakoroltuk. 

Mystery Hangout Questions PDF

 

Continents:

 

 

A játék során néhány szabályt be kellett tartaniuk. 

 

1. Ne viselj olyan ruhát, amely elárulhatja kik vagyunk, hol élünk.

2. Csönben ülj és figyeld a képernyőt, hogy a másik csapat lássa, figyelsz rájuk.

3. Csak angol nyelven beszélj.

4. Amikor a másik csapattal beszélsz, nézz a kamerába és a szokotnál hangosabban beszélj.

5. Légy udvarias. Köszöntsd a társad és mutatkozz be (csak a keresztneved mond), ha első alkalommal beszéltek.

6. Ha már tudjátok a választ, ne kiabáld be, hanem várd meg, hogy a te csapatodra kerüljön a sor.

 

European Countries:

<>

 

Countries in the World:

Kódolás Scottie-val


PREVIOUS

Mi az a lapbook?


NEXT
Back

Hi! I'm Natalia!

Welcome to NatiEnglish where you'll find fun and engaging learning activities and ideas to encourage young English language learners in the 21st Century.

SOCIAL