Az online angol tanfolyamokról

 Natália a nevem, angol nyelvet tanítok 2004 óta egy általános iskolában, két gyönyörű lány anyukája vagyok, és állandó kutatója az új tanítási lehetőségeknek. Az iskolai munkám során sok módszert kipróbáltam, részt vettem projektek kidolgozásában és megvalósításában, versenyekre készítettem fel gyerekeket, színjátszó fesztiválokon szerepeltünk eredményesen. Ez a tanév az eTwinningről szól, azzal ismerkedünk, projektjeinket is ezen a felületen keresztül valósítjuk meg az angol emelt szintű csoporttal. Az eTwinning projektekben az a jó, hogy a gyerekek megismerkedhetnek más európai országok gyerekeivel, kommunikálhatnak, dolgozhatna velük angol nyelven.

 

Ez a tanulási felület arra is lehetőséget ad, hogy a gyerekek digitális kompetenciája is fejlődjön, hiszen megtanulják használni a Google különböző szolgáltatásait, digitális plakátokatat, animációs videókat készítenek különböző, emailek és üzenetek írását is elsajátíthatják, de azt is, hogyan szóljon hozzá, hogyan értékelje a saját és más munkáját.

 

Innen jött annak az ötlete is, hogy online tanfolyamokat indítsak. Ezekben a tanfolyamokban az a jó, hogy nem hosszúak, tehát azoknak a diákoknak, akik napi 7-8 órát iskolában vannak és még plusz órákat töltenek el készüléssel, tanulással vagy utazással is elérhető. Hiszen a feladatok bármikor és bárhol elvégezhetők állandó internet kapcsolat mellett. Havonta egy tanfolyammal biztosítani tudja az angol nyelv állandó fejlesztését, így nem éri váratlanul a tanulót az sem, ha majd nyelvvizsgát kell tennie, ahhoz hogy folytatni tudja a tanulmányait. Azoknak is tudom ajánlani, akik munka mellett szeretnék fejleszteni az angol nyelvtudásukat, hiszen az, hogy a virtuális tanulási környezet a nap 24 órájában a hét minden napján elérhető, számukra is sokkal közelebb hozza a nyelvtanulást.

 

Az online tanfolyamok elsősorban azokat célozzák meg, akik továbbtanulás céljából szeretnék fejleszteni angol nyelvtudásukat, de azoknak is ajánlani tudom, akik a könnyed kommunikációra vágynak általános, tanulmányi, szakmai vagy szabadidővel kapcsolatos témák széles körében. Jelenleg a B1, B2 és a CLIL tanfolyamok közül válogathatnak a tanulni vágyók. Ezek közül a B1 az alapfokú, míg a B2 a középfokú nyevvizsga követelményeinek megfelelően fejleszti a tanulók készségeit.  A CLIL tanfolyamok pedig a tartalom alapú nyelvoktatás módszerével valósulnak meg, tehát itt más tantárgyak tartalmait tanulják azzal a kettős céllal, hogy a tanulók a tartalmat és az idegen nyelvet párhuzamosan sajátítsák el. A CLIL kurzusoknál a témák három fő csoportba sorolhatók: tudomány és technológia, természeti világ és művészetek és társadalomtudományok.

A tanfolyamokat a következő oldalon tekintheted meg: academy.natienglish.com

Tags:

Back

Hi! I'm Natalia!

Welcome to NatiEnglish where you'll find fun and engaging learning activities and ideas to encourage young English language learners in the 21st Century.

SOCIAL